Prostata test apoteket

Vill du, som många andra män försäkra dig om att hålla koll på prostatan så att inte cancern smyger sig på? Känns det som att du inte riktigt kan tömma blåsan helt när du varit på toaletten eller är det så att du behöver gå och kissa mycket oftare nu än tidigare? Man kan använda sig av ett prostata test apoteket för att kontrollera sitt PSA-värde.

Om det testet visar en indikation på ett förhöjt värde så bör man inte stressa upp sig för det, utan många män har en förhöjning utan att det är cancer. Det finns flera olika andra förklaringar till varför ett PSA-prov kan visa sig vara högt.

Vid vilken ålder kan det vara lämpligt att kolla upp prostatan genom ett prostata test apoteket? Har du passerat 60år så kan det vara läge att kolla upp ditt värde, det är högst ovanligt att män under 50 år får prostatacancer. Har du inga som helst symtom eller känner några tecken det som brukar visa sig vid prostatacancer så är det inte alltid så klokt att ta ett PSA-prov. Det råder nämligen delade meningar kring det här ämnet och det är omdebatterat. Det har med att göra att det diagnosticeras för mycket och det blir fel prognos. Läs mer om detta på www.prostatype.se, så kan du förkovra dig mer i informationen.

Prostata test apoteket

Prostata test apoteket

Är du intresserad av att göra ett självtest för att se hur ditt PSA-värde ligger till så kan du exempelvis beställa prostata test apoteket. Det finns som sagt för och nackdelar med att ta ett PSA-prov. Något som talar emot att man bör kolla upp sitt värde är att det är fler män som behandlas helt i onödan än det är patienter som botas från aggressiv prostatacancer. Det efter att de tagit ett PSA-prov. Biverkningar och problem efter en tuff behandling kan bli livslånga. Har du inga som helst känningar av några indikationer på att det är något problem med din urinering så kan du avvakta ett tag med prostata test apoteket.

JAG VILL VETA MER
JAG VILL VETA MER