Prostata test på dig själv

Är du, som många andra män som kommit upp i åren fundersamma på det här med prostatacancer?  I och med att det är så vanligt med just den cancerformen så kan vi förstå att det finns en oro kring detta. Visste du att du kan göra ett prostata test på dig själv? Dels så finns det ett PSA-test som du enkelt kan beställa på nätet och mäta ditt PSA värde. Få inte panik om det visar sig vara förhöjt för det kan finnas fler förklaringar till just det. Då kan du prata med din läkare på vårdcentralen om att du gjort ett prostata test på dig själv och därefter utreda vidare om läkaren anser att det behövs.

Dessa prostata test på dig själv som du gör får du alltså ta lite med ro, ta till exempel godartad förstorad prostata kan också visa på ett förhöjt PSA-värde. De allra flesta män som har en förhöjning på tester har inte prostatacancer utan det kan vara andra åldersrelaterade sjukdomar. Som är helt ofarliga men som kan för den skull behövas medicineras.

Prostata test på dig själv

Gör ett enkelt prostata test på dig själv

Ibland kan misstanke uppstå att det är något i kroppen som spökar, till exempel om det är svårt att kissa eller att du lagt märke till att du måste urinera mycket oftare än tidigare. Du kan självklart välja att kontakta vårdcentralen direkt eller så kan du alltså utföra ett prostata test på dig själv. Det finns en uppsjö av olika test på marknaden där du snabbt kan kontrollera ditt PSA-värde hemma. Eller så kan du beställa ett prostata test på dig själv genom exempelvis företag som tillhandahåller olika slags hälsotester.

Skulle det vara så att du drabbas av prostatacancer och vill ha en mer utförlig prognos än den du kan få genom vårdens standard prover så kan du vända dig till Prostatype. Du kommer garanterat få en mer säkerställd prognos och då blir ditt behandlingsval mer optimalt för just dig. Du får även möjlighet till kostnadsfri rådgivning och massor av nyttig information, besök www.prostatype.se

JAG VILL VETA MER
JAG VILL VETA MER